Projektet
  Publikimet
   

Punimet kreative të përfituesëve

    Ndihmë

 

 
Bëhu donator
 

Kliko këtu për të donuar

 

 

Member Area:
Username:


Password:

 

.
 


Qendra për Mbrojtjen e Viktimave dhe Parandalimin e Trafikimit të Qenieve Njerëzore (MVPT) është organizatë e pavarur, joqeveritare, jo profitabile e cila merret me shkaqet dhe pasojat e dhunës nëpërmjet një qasjeje shumë-disiplinore (shërbime socio-ekonomike, vetëdijesim, avokim dhe dhënie e kontributit në krijimin e politikave sociale) dhe fasiliton procesin e fuqizimit të popullatës target, përmes sigurimit të ndihmës sociale për viktimat e trafikimit, parandalimit dhe edukimit, avokimit dhe informimit, ngritjes së vetëdijes dhe fuqizimit, trajnimeve profesionale dhe aktiviteteve tjera rekreative si dhe rehabilitimit dhe riintegrimit afatgjatë të viktimave të trafikimit, atyre potenciale dhe fëmijëve të tërhequr format e rënda të punës së fëmijëve (FRPF).

Ndihma Direkte
    Parandalimi dhe Edukimi    
Rehabilitimi & Riintegrimi
 

Qendra MVPT në fushën e ndihmës direkte vepron që nga Janari i vitit 2000 duke implementuar projekte për strehimin e viktimave të trafikimit.

 

Që nga Shtatori i vitit 2002 Qendra MVPT vazhdimisht ka realizuar trajnime vetëdijesuese dhe edukative në fushën e kundër trafikimit në regjine të ndryshme të Kosovës.

.

 

Që nga viti 2005 me qëllim të rikuperimit të viktimave të trafikimi në aspektin psikologjik dhe social Qendra MVPT në mënyrë kontinuale ka zhvilluar programe të rehabilitimit dhe riintegrimit.

   
 
 
 
.
 
Lajmet e Fundit
     
 

MASHT ka vazhduar akreditimin e programit parandalues tė Qendrės MVPT pėr periudhėn Maj 2016 - Prill 2018, pėr ngritjen e kapaciteteve tė mėsimdhėnėsve tė shkollave fillore nė Kosovė nė fushėn e kundėr-trafikimit me njerėz.

Nga Shtatori i vitit 2016, Qendra MVPT implementon fazėn e tretė tė projektit “Ngritja e kapaciteteve tė mėsimdhėnėsve nė Kosovė”, tė mbėshtetur financiarisht nga Ambasada Amerikane nė Kosovė. Projekti tetė (8) mujor implementohet nė kuadėr tė programit parandalues tė Qendrės MVPT, tė akredituar nga Ministria e Arsimit, Shkencės dhe Teknologjisė (MASHT) nė Kosovė. Projekti ka pėr qėllim tė trajnoj dhe ēertifikoj gjithsej njėqind (100) mėsimdhėnės tė ciklit tė lartė tė dhjetė (10) shkollave fillore nė Gjakovė. Mėsimdhėnėsit do tė trajnohen tė jenė tė vėmendshėm dhe t'iu pėrgjigjen nevojave tė nxėnėsve, sidomos atyre qė janė duke u pėrballur me shkelje tė tė drejtave tė fėmijėve, duke pėrfshirė edhe trafikimin e qenieve njerėzore.

 
 
 
     
Zhvillimi dhe dizajnimi i webfaqës është financuar nga Ambasada Finlandeze në Kosovë
© PVPT - 2009. Të gjitha të drejtat e rezervuara